A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)`

Filename: controllers/Home.php

Line Number: 139

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/mehmetmimaroglu.com/httpdocs/index.php
Line: 315
Function: require_once

Ağız ve Diş Bakımı | Mehmet Mimaroğlu | Periondontoloji | Eskişehir
  • DT. MEHMET MİMAROĞLU
    Eskişehir İmplant Uzmanı

Ağız ve Diş Bakımı Sağlıklı ve Beyaz Dişler, Profesyonel ağız bakımı ile mümkün.Tavsiyelerimize mutlaka göz atın.

Tedaviler

Çağımızda koruyucu diş hekimliği uygulamaları ile ağız ve diş sağlığı ve yapısı henüz yıpranmamış ve yapısal bozukluklar oluşmamışken önleyici yaklaşımlarla ağız sağlığı korunur.Diş Hekimi olarak aşağıdaki konu başlıklarında hizmetler sunmaktayım.

Animasyon Mehmet Mimaroğlu
Online Ön Randevu

Ağız ve Diş Bakımı Sağlıklı ve Beyaz Dişler, Profesyonel ağız bakımı ile mümkün.Tavsiyelerimize mutlaka göz atın.

Ağız ve Diş Bakımı

Eskişehir Diş Hekimi Mehmet Mimaroğlu tarafından hasta  bilgilendirme amaçlı yazılmıştır.

Ağız ve diş bakımlarında her zaman eksik yaptığımız noktalar vardır. Bu noktalar uzun süre alışkanlık hale gelmesi durumunda diş ve diş etlerinde sorunlar meydana getirir. Bu sorunlardan bazılarını sıralayalım.

 

  • Diş fırçalarının değiştirilmemesi
  • Dişlerinizi fırçalamaya yeterince zaman ayırmamak
  • Dişlerinizi fırçaladıktan sonra ağzı su ile durulamak
  • Diş ipi kullanmamak
  • Sert diş fırçası kullanmak
  • Yanlış teknikle fırçalamak
  • Dil Temizliği
  • Dişleri yanlış açıyla fırçalama
  • Karbonat ve tuzla fırçalamak dişleri aşındırır

 

Yaklaşık olarak fırçaların 200 kullanımdan sonra değişmesi gerekmektedir. Diş fırçasının kılları zamanla yıpranır. Katlanmış veya kırılmış kıllar dişlerinizi düzgün şekilde temizleyemez. Birkaç ay sonra değiştirilmezse diş fırçasında bakteriler ve gıda parçacıkları birikmeye başlar. Diş fırçanızı üç ayda bir değiştirdiğinizden emin olmalısınız. Bir diş fırçalama süresi iki dakikadır. Fakat ortalama bir kişinin dişlerini fırçalama süresi ne yazık ki 45 saniyedir. 2 dakikadan kısa fırçalama, diş macunundaki florürün diş minesine ulaşması için yeterli bir zaman olmamaktadır. Fırçalama süresi kısaldıkça ağız hijyeni eksik olarak yapılacağından yeterli verim alınamaz. Çoğu zaman dişlerin kenarları veya ağzın arkası ihmal edilmektedir. Bunun için zamanlayıcılarla birlikte elektronik diş fırçaları daha sağlıklı olmaktadır. Zamanın tutulması zor oluyorsa telefondan açılacak bir kronometre, yada iki dakika süren bir şarkı ile fırçalama yapılabilir. Ayrıca diş macununu tükürüp atabilirsiniz. Fakat ağza su girdiğinde diş macununuzdaki florürün verimliliğini düşer. Bundan dolayı fırçaladıktan sonra ağzın yıkanması önerilmez. Bunun yerine bir gargara veya ağız yıkama suyu kullanabilirsiniz. Ayrıca su içmek veya içecek tüketmek için dişlerinizi fırçaladıktan sonra yarım saat beklenmelidir. 

Diş İpi Kullanımı Çok Önemli

Günlük ağız bakımı için diş ipi kullanılması çok önemlidir. Kullanılmıyorsa hemen başlanmalıdır. Diş fırçasının ulaşamadığı dişler arasındaki artıkları çıkarmak için kullanılır. Fırçalama ve diş ipi ile çıkartılmayan artıklar dişlerde bakteri oluşturacağından zamanla çürümeye yol açmaktadır. Aynı zamanda ağız kokusu yapar. Dişlerinizi fırçalama işlemi sonrasında ağız kokusunu engellemek için dilinizi temizlemeyi ihmal etmeyin. Dil temizleyici fırçalar kalan bakterileri dilden ayırır. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra dilinizi temizlemek için kullanılan fırçanın kıllarını da kullanabilirsiniz. Bilinen yanlışlardan bir tanesi de daha iyi temizleyeceğine inanıldığı sanılan sert diş fırçalarıdır. Kıllar çok sert olduğu durumlarda diş etine zarar verebilirler. İhtiyaç duyulan tek faktör dişlerin arasına sıkışmış yiyecek parçacıklarını çıkarmaktır. Yumuşak veya ekstra yumuşak kıllı diş fırçası kullanılmalıdır.

Doğru Diş Fırçalamanın Önemi  

Dişler dairesel hareketler ile dişler arasındaki boşlukların temizlenmesinde daha nazik ve etkili olmaktadır. Derin temizlik için diş fırçası hem dişler hem de diş etleri ile temas etmelidir. Geniş yan yana yapılan hareketler, dişlerinizle diş etleri arasındaki yumuşak doku astarına zarar verebilmektedir. Fırçanızı her zaman 45 derecelik bir açıda tutun ve kısa dairesel hareketler yapın. En etkin temizleme açısı budur. Dişin en etkin temizlendiği şekildir. Diş macununu fazla kullanmak iyi temizlemek yerine dişlere zarar vermektedir. Uygun olan bezelye büyüklüğünde top şeklinde kullanmaktır. Çocuklar için ise ufak bir dokunuş yeterlidir. Ayrıca karbonat ile fırçalama dişin mine ve tabakalarını çizer, aşındırır. Bunun sonucunda, dişin parlaklığı gider ve dişler daha çabuk renk kaybeder. Bunu önlemek için diş macunu dışında farklı bir materyal kullanmamak gerekir. Aynı zamanda bütün bu uygulamaların günlük olarak tekrarlanması ve mutlaka iyi bir sonuç için doktor kontrollerine gidilmelidir. Her türlü diş sorunları için kurumumuzdan hizmet alabilirsiniz.

Ağız ve Diş Bakımı konusunda daha detaylı bilgi almak için mutlaka diş hekiminize danışın.

 

Ağız ve Diş Bakımı Sağlıklı ve Beyaz Dişler, Profesyonel ağız bakımı ile mümkün.Tavsiyelerimize mutlaka göz atın.

Blog & Haberler

Eskişehir Diş Hekimi ve İmplant Uzmanı Mehmet Mimaroğlu tarafından hastalarını bilgilendirme amaçlı güncel gelişmeler ve ağız ve diş bakımı konusunda tavsiyelerin yer aldığı blog yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

12.10.2019
Diş Ağrısı Neden Oluşur ? Diş Ağrısı Nasıl Geçer ?

Diş ağrısı; diş çürümesi, diş minesinin aşınması, dişe gelen darbe sonucu diş kırığı, diş etlerinin iltihaplanması...

Devamını Oku
12.10.2019
Diş Çekimi Nasıl Yapılır?

Diş çekimi, dişin bulunduğu alveoller soket içerisinden çıkarılması işlemidir.

Devamını Oku
12.10.2019
Tüm Yönleriyle İmplant Hakkında Bilmeniz Gerekenler

İmplant çene kemiğine yerleştirilen ve protezlere destek için yapılan yapay diş kökleridir.

Devamını Oku
DAHA FAZLA