• DT. MEHMET MİMAROĞLU
    Eskişehir İmplant Uzmanı

İmplant Diş eksikliklerinin giderilmesi ve tam dişsizliğin ortadan kaldırılması, Eskişehir’de implant konusunda yeni nesil çözümler üretiyoruz.

Tedaviler

Çağımızda koruyucu diş hekimliği uygulamaları ile ağız ve diş sağlığı ve yapısı henüz yıpranmamış ve yapısal bozukluklar oluşmamışken önleyici yaklaşımlarla ağız sağlığı korunur.Diş Hekimi olarak aşağıdaki konu başlıklarında hizmetler sunmaktayım.

Animasyon Mehmet Mimaroğlu
Online Ön Randevu

İmplant Diş eksikliklerinin giderilmesi ve tam dişsizliğin ortadan kaldırılması, Eskişehir’de implant konusunda yeni nesil çözümler üretiyoruz.

İmplant

Eskişehir İmplant Uzmanı  Mehmet Mimaroğlu tarafından hasta bilgilendirme amaçlı yazılmıştır.

İmplant; eksik olan dişlerin yerine yenisinin konması amacıyla, çene içerisine yerleştirilen ve vida şeklindeki yapay bir diş köküne denir. Çene kemiği yerleştirilen titanyumu vücudun bir parçası olarak algıladığından dolayı implantlar çoğunlukla titanyum maddeden yapılır. Ve implantların yüksek dokularla uyumu nedeniyle başarı oranı oldukça yüksek bir tedavidir.  Diş hekimlerinin yaygın kullanım alanı sunmasından dolayı tercih edilir. Diş hekimlerinin tek ya da birden fazla diş eksikliklerinden, hiç dişi olmayan hastalara kadar, çok geniş bir yelpazede yardımcı olacağı bilinmektedir. Bu implant uygulaması, yanlardaki dişlere hiç müdahale edilmeden yapılır. Hem çiğneme hissinin normal olması hem diğer yan dişlere müdahale etmeden tedavi imkânı yaratmış olması dolayısıyla günümüzde bu uygulanan yöntemin, en çok kullanıldığı yöntemlerden biri haline getirmiştir. Diş eksikliği olan tüm kişiler hem kullanım hem de estetik anlamda sorun yaşadıklarından dolayı eksik olan dişlerin boşluğundan dolayı rahat çiğneme yapamamaktadır.  

Kayıp Olan Dişler İçin Hızlı Çözüm

Dişlerin kaybı çene sorunlarına da sebep olabilmektedir. Ayrıca oluşan estetik problemler nedeni ile kişilerin kendine olan güveni de eksilmektedir. İmplantlar; kişilerin dişlerini çürük, travma ya da başka bir sebeple kaybetmiş kişilerde mükemmele yakın ağız sağlığı için ideal seçenektir. Dişlerin eksik olduğu yerde zaman geçtikçe çene kemiğinde erime meydana gelmektedir. Diş çekiminden hemen sonra implantın uygulanması bu erime miktarını önemli ölçüde azaltır. Yan dişlerden destek almadığından diş üzerinde yapılan köprülere göre daha koruyucu bir uygulamadır. Çenelerde en son diş dediğimiz 20lik dişlerin eksik olduğu durumlarda sabit protez yapılamaz. Bundan dolayı kişi tarafından takıp çıkartılan bir protez çeşidi tercih edinilir. Fakat bu protezlerin tercih edilmediği durumlarda ya da tamamen dişsiz kalmış ağızlarda kullanılan çene kemiği eridiğinden ve protezlerin ağız içerisinde oynadığından bu implant uygulaması yapılabilmektedir. 

İmplatlar Kimler Tarafından Tercih Edilir?

Genel olarak sağlık durumu iyi olan, sağlıklı diş etleri ve çene kemiği bulunan kişilerde uygulanabilir. Aynı zamanda implantları destekleyebilecek oranda kemikleri bulunan, ağız bakımını iyi yapan bireyler arasında implant tedavisinde yüksek oranda başarı sağlanmıştır. Eğer kemiklerin kaybı fazla ise, ileri teknikler kullanılmalı ve implant yerleştirilmesi için uygun alt yapı sağlanmalıdır. implant uygulaması genellikle iki aşamada gerçekleştirilir. Cerrahi uygulama gerektirmeyen, normal bir implant operasyonu için ilk önce implant yerleştirilecek bölgeye lokal anestezi uygulanarak bölgenin uyuşması sağlanır. Diş eti, belli aletler ile bir operasyonda kaldırılır. Daha önceden ölçülmüş olan kemik kalınlığı ve yüksekliğine uygun olarak implant takılacak kemikte yer hazırlanır ve yerleştirme işlemi yapılır. İmplant uygulamasının ikinci aşamasında ise implantın kemik ile bütünleşmesi için belli bir süre beklenir. Daha sonra kemiğin durumuna ve uygulanan çenenin sağlığına bakılarak kapalı olan implantın üzeri açılır. Dişe benzer kısım yerleştirilir ve protez işlemine başlanır. 

İmplantlar Nasıl Yapılır?

İmplant titanyum ya da alaşımlarından üretilmektedir. Ağızdan geçen her türlü sıvıdan etkilenmeyen maddedir. Bunun dışında bazı özel maddelerle kaplanabilir.  Titanyumun doku dostu özelliği ile diş ile diş etinin iyileşme süresi kısaltılmış hale gelmiştir. İmplant uygulamalarının hepsinde titanyum uygulaması yapılır. Bu bileşenin vücut tarafından reddedilmesi, yani dokunun istememesi söz konusu değildir. Yinede iyileşme döneminde bazı gelişen enfeksiyonlar ve hastalar tarafından ağız hijyenine dikkat edilmediğinden oluşan durumlar, fazla alkol ve sigara tüketimi gibi etkenler bu implantların kemik ile bütünleşmesini etkileyebilir. Bundan dolayı implant uygulaması başarırız olabilir. Ayrıca implantların düzenli diş hekimine gösterilmesi ve ağız hijyeninin korunması gerekmektedir. Eskişehir’de İyi bir implant uygulaması için kurumumuzdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

İmplant Diş eksikliklerinin giderilmesi ve tam dişsizliğin ortadan kaldırılması, Eskişehir’de implant konusunda yeni nesil çözümler üretiyoruz.

Blog & Haberler

Eskişehir Diş Hekimi ve İmplant Uzmanı Mehmet Mimaroğlu tarafından hastalarını bilgilendirme amaçlı güncel gelişmeler ve ağız ve diş bakımı konusunda tavsiyelerin yer aldığı blog yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

12.10.2019
Diş Ağrısı Neden Oluşur ? Diş Ağrısı Nasıl Geçer ?

Diş ağrısı; diş çürümesi, diş minesinin aşınması, dişe gelen darbe sonucu diş kırığı, diş etlerinin iltihaplanması...

Devamını Oku
12.10.2019
Diş Çekimi Nasıl Yapılır?

Diş çekimi, dişin bulunduğu alveoller soket içerisinden çıkarılması işlemidir.

Devamını Oku
12.10.2019
Tüm Yönleriyle İmplant Hakkında Bilmeniz Gerekenler

İmplant çene kemiğine yerleştirilen ve protezlere destek için yapılan yapay diş kökleridir.

Devamını Oku
DAHA FAZLA