A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)`

Filename: controllers/Home.php

Line Number: 139

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/mehmetmimaroglu.com/httpdocs/index.php
Line: 315
Function: require_once

Diş Eti Tedavisi | Mehmet Mimaroğlu | Periondontoloji | Eskişehir
  • DT. MEHMET MİMAROĞLU
    Eskişehir İmplant Uzmanı

Diş Eti Tedavisi Diş Eti sorunlarına yönelik profesyonel çözümler.

Tedaviler

Çağımızda koruyucu diş hekimliği uygulamaları ile ağız ve diş sağlığı ve yapısı henüz yıpranmamış ve yapısal bozukluklar oluşmamışken önleyici yaklaşımlarla ağız sağlığı korunur.Diş Hekimi olarak aşağıdaki konu başlıklarında hizmetler sunmaktayım.

Animasyon Mehmet Mimaroğlu
Online Ön Randevu

Diş Eti Tedavisi Diş Eti sorunlarına yönelik profesyonel çözümler.

Diş Eti Tedavisi

Eskişehir Diş Eti Tedavisi konusunda Eskişehir Diş Hekimi Mehmet Mimaroğlu tarafından bilgilendirme amaçlı yazılmıştır.

Sağlıklı diş etleri herhangi bir uygulama sırasında ya da kendiliğinden kanamanın gerçekleşmediği, açık pembe renginde, şişlik olmayan, diş yüzeyinde bıçak sırtı gibi incelerek sonlanan bir görünüme sahip olan diş etidir. Aynı zamanda sıkı dokusu ile diş etinin sağlam olduğuna bakılabilinir.  Her insanda bütün diş yüzeylerinde, diş aralarında ve diş–dişeti birleşiminde bazı plaklar oluşabilir. Bu plaklar diş fırçası ve diş ipi ile yeterli şekilde yok edilemediği durumlarda zararlı bakteriler, kendi türlerinin yaşamasına olanak veren bir ortam oluşturmaktadır. Aynı zamanda zararlı bakteriler giderek çoğalır. Bakterilerin ürettikleri zararlı maddeler diş etlerinde zamanla iltihaba ve dişlerin etrafını çevreleyen kemiğin erimesine neden olurlar. Bu durum sağlık açısından hem ağrılı hem de sorun yaratıcı bir hal alır.  Ayrıca bu plaklar zaman içinde sertleşerek diş taşına dönüşür. Pürüzlü yapıya sahip olmasından dolayı diş taşı üzerinde daha çok plak birikir ve dişeti hastalığının ilerlemesi hız alır. Bu durumda ilerlemeden önlem almak her açıdan kişinin ağız sağlığı açısından çok önemlidir.

Diş Eti Hastalıkları Hangileridir?

Diş eti hastalıkları daima basit görülen diş eti iltihabı ile başlar. Diş etlerinde kanama en belirgin bulgulardan biridir. Tedavi edilmezse zamanla çene kemiklerinin eridiği, dişlerin sallanarak kaybedildiği gözlemlenmiştir. Bu hastalıkla birlikte görülen belirtiler sırasıyla; şişme, kızarma, kanama ve çekilmedir. Diş boylarının uzaması durumu meydana gelir. Bazı dişler yer değiştirir, aralarında boşluklar oluşur, dişler sallanmalar başlar ve ağız kokusu meydana gelir. Sigara içen hastalarda nikotin damarların üzerindeki etkilerinden dolayı kanamanın görülmemesine sebebiyet vereceğinden hastalıkların çok geç fark edilmesine sebep olur. Ayrıca bu hastalıkların sebepleri sigara kullanımı, şeker hastalığı ve kalıtsal faktörlerdir. 

Diş Sağlığı Birçok Bakımdan Önem Taşır

Diş ve diş etleri kişinin genel sağlığının bir aynası görevini görür. Kontrol altına alınamayan diyabet en çok belirgin özelliklerden biridir. Aynı zamanda diş eti hastalıkların kişinin metobalizmasını etkileyeceğinden vücut için zararlıdır. Kalp rahatsızlıkları aynı zamanda akciğer rahatsızlıklarına sebep olabilmektedir. Bunun dışında diş eti sorunları hamilelerde erken doğum ve düşük yapma riskini oldukça arttırmaktadır. Ayrıca ağız kokularının etken olabileceği birçok hastalık olabilir. En önemlisi mide içerisinde sorun oluşturabilecek etkenlerdir. Her ağız kokusu diş etleri ve dişler ile ilişkilendirilmemelidir. Bunu önlemek adına öncelikle mide sorunu çözülmeli daha sonra dişler ile ilgilenilmelidir.

Diş Eti Nasıl Tedavi Edilebilir?

Diş Eti Tedavi edilebilmesi için öncelikle diş hekimi  tarafından gereken kontroller yapılmalı ve ona göre bir yol izlenmelidir. Plaklar temizlenmeli ve fırçalama, diş ipi gibi kullanılması gereken önlemlerin alınması gerekmektedir. Basit bir iltihap durumunda bu faktörler hemen iyileşme sağlar fakat daha ağır hastalıklar için lokal anestezi altında tedavi edilmesi gerekebilir. Çene erimesi, kemik erimesi, diş arası doldurulması, diş çekimi gibi durumlarda cerrahi işlem uygulanır. Gelişen teknoloji ile birlikte şişen ya da büyüyen diş etlerini özel cihazlar ile ağrı duymadan ve kanama olmadan dikişsiz halde tedavi etmek mümkün hale gelmiştir. Tüm bu uygulamalar kısa süre içerisinde yapılır. Ve hasta mutlaka kontrol altında tutulmalıdır. Diş Hekiminiz  ile mutlaka 3-6-12 aylarda görüşülmeli ve diş etlerinin genel durumuna bakılmalıdır. Tedavinin başarılı olması için mutlaka hasta önerilen ve yapılması zorunlu bırakılan bakımları zamanında doğru bir şekilde yapmalıdır. En önemlisi tüm bu sorunlardan kaçmak için zamanında uygulanan bir tedavi süreci başarının yakalanması için oldukça önemli bir etkendir. Detaylı bilgi ve tedaviler için diş hekiminizden yardım alabilirsiniz. 

Diş Eti Tedavisi Diş Eti sorunlarına yönelik profesyonel çözümler.

Blog & Haberler

Eskişehir Diş Hekimi ve İmplant Uzmanı Mehmet Mimaroğlu tarafından hastalarını bilgilendirme amaçlı güncel gelişmeler ve ağız ve diş bakımı konusunda tavsiyelerin yer aldığı blog yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

12.10.2019
Diş Ağrısı Neden Oluşur ? Diş Ağrısı Nasıl Geçer ?

Diş ağrısı; diş çürümesi, diş minesinin aşınması, dişe gelen darbe sonucu diş kırığı, diş etlerinin iltihaplanması...

Devamını Oku
12.10.2019
Diş Çekimi Nasıl Yapılır?

Diş çekimi, dişin bulunduğu alveoller soket içerisinden çıkarılması işlemidir.

Devamını Oku
12.10.2019
Tüm Yönleriyle İmplant Hakkında Bilmeniz Gerekenler

İmplant çene kemiğine yerleştirilen ve protezlere destek için yapılan yapay diş kökleridir.

Devamını Oku
DAHA FAZLA